„Czas to Miłość” Konkurs poświęcony Prymasowi Wyszyńskiemu

Szkoła Podstawowa nr 50 w  Lublinie  im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego  – Prymasa Tysiąclecia po raz XIX organizuje Ogólnopolski Konkurs poświęcony swojemu Patronowi, Stefanowi Kardynałowi Wyszyńskiemu – Prymasowi Tysiąclecia. Hasło tegorocznej (2019 r.) edycji brzmi: „CZAS TO MIŁOŚĆ”. Wydarzenie od dłuższego czasu cieszy się dużym zainteresowaniem wśród dzieci i młodzieży szkolnej w całej Polsce.

W tym roku towarzyszy nam myśl naszego Patrona: „Ludzie mówią – «czas to pieniądz». Ja mówię inaczej – «czas to miłość». Pieniądz jest znikomy, a miłość trwa”. Proponujemy Państwu sześć tematów poświęconych wartości czasu, miłości jako służby drugiemu człowiekowi, różnych form spędzania wolnego czasu oraz aktywności wolontaryjnej w najbliższym środowisku. Prace można nadsyłać w trzech kategoriach: literackiej, plastycznej oraz multimedialnej. W tym roku po raz pierwszy proponujemy uczniom realizację tematów również w formie filmu amatorskiego oraz plakatu – pisze koordynator konkursu.

Organizatorzy zapraszają nauczycieli i uczniów, aby poprzez udział w Konkursie, podjąć refleksje nad myślą wielkiego Polaka, na którego beatyfikację wraz z całym Kościołem w Polsce oczekujemy.

Informacje:

ul. Roztocze 14 20-722 Lublin  telefon/fax: 81 536 65 36 e-mail: poczta@zs7.lublin.eu

koordynator konkursu: Anna Trzos-Mularczyk